dimecres, 23 de gener del 2019

...mirava per la finestra....


Mirava per la finestra. A cavall del Puigllançada encara s’hi veia la congesta de l’Euga Blanca. Sempre que hi mirava, els ulls galopaven per sobre d’aquell tros de muntanya que li permetia l’ample del vidre. Aviat l’estiu s’enduria la clapa blanca i sabria que ha passat un altre any. Fa temps que no necessita calendaris, ni rellotges, ni campanades. Ni tan sols les campanades a morts alteren el contínuum espai-temps. Aquest temps que s’entesta com una fletxa seguir en línia recta fins l’objectiu, l’infinit. Quan abaixa els ulls veu l’aigua del riu que flueix sense aturador, ni el més sec dels estius el deixa sense moviment. I segueix, i segueix fins al mar, com el temps, així, constant. No podia saltar per damunt del temps, ni quedar-se enrere, ni anar per davant. És aquí on era, i això, exactament això, el feia sentir en pau. A vegades, però, es permetia abocar pensaments cap l’inexistent futur.
Mirava encara per la finestra. L’Euga Blanca era majestuosa entre el verd ja incipient de la primavera i el gris de les roques del Puigllançada. Només les bromes de migdia i, avui, la Generala traient el nas per la banda de Coll de Pal, matisaven els blancs de la natura imperant.  S’entretenia pareidoliant amb els núvols, buscant l’elefant o el geni de la llàntia. Sí, ha passat un altre any.
Mirava sempre per la finestra. Havia après a oblidar-ho tot. A vegades quan veia un ocell volar tan a prop del pont vell, li feia un salt el cor fins que una estrebada li recordava que aquell ocell era un roquerol, el geni de les cabrioles. Per ell, el passat era passat. Li era tan fàcil com respirar.
Per això, cada any des de feia molts anys, quan mirava per la finestra i veia la congesta de l’Euga Blanca se li presentaven aquells records que no volia oblidar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada